Anläggningen

Gården Nytofta, en pärla belägen strax utanför Kristianstad i den pittoreska byn Yngsjö, Skåne, är en modern anläggning byggd 2015. Denna gård utgör basen för Mollis och Lotta Persson och deras respektive satsningar. Stallet är högt i tak med 16 stora och luftiga boxar där hästarna har direktkontakt med varandra. Det är lättarbetat och designat för att både hästar och ryttare ska trivas. Här finns faciliteter så som uppvärmd sadelkammare med larm, fikautrymme, uppbindningsplatser, spolspilta och dusch/toalett. 

Den inhägnade utebanan har måtten 25×75 m och stenmjöl som underlag. Ridhuset är isolerat med ridmåtten 20×60 och utrustat med fibersandsunderlag, speglar och läktare. Vi har även en större hinderpark att ta del av. Att bygga ridhuset isolerat är något som verkligen uppskattas, då det är varmt på vintern och svalt på sommaren. Stall och ridhus är ihopkopplade i samma byggnad vilket verkligen visat sig vara ett stort plus de dagar det är storm utomhus.

Nytofta

Vi på Nytofta tror på att hästar ska vara hästar. Vi har stora hagar där hästarna i största möjligaste mån går tillsammans. Under sommaren går de utomhus dygnet runt i våra stora beteshagar. Även våra tävlingshästar får bo utomhus i flock, då vi anser att de positiva fördelarna med det väger upp eventuella nackdelar. Endast i ”nödfall” går hästarna ensamma, men alltid med direktkontakt till andra hästar. Under hösten 2021 kommer vi dessutom få en lösdriftshall till våra avelsston och unghästar, något vi verkligen ser fram emot.

Nytofta är en pärla mitt i Yngsjö ’s fantastiska natur. Med fältet precis utanför dörren – perfekt för en lång galopp, skogen 400 m bort och Yngsjö ’s fantastiska sandstrand 1,2 km iväg, finns det gott om valmöjligheter för uteritter. 

Hitta hit

Nytofta ligger beläget cirka 20 minuter från Kristianstad och 5 minuter från Åhus centrum. Det är enkelt att ta sig till oss både med cykel, bil eller med buss 551 som stannar precis utanför vår infartsväg (hållplats sågverksvägen). Härifrån är det sedan enkelt att ta sig vidare ut mot till exempel Österlen.