Årsresumé

God fortsättning och gott nytt år! Här i Yngsjö har våra hästar fått lite julledighet. Eftersom ett nytt år står för dörren tänkte vi ha en kort sammanfattning över året som gått. Håll till godo för här kommer vår årsresumé!

Bella debuterade 125 i februari. Därefter gick hon från klarhet till klarhet och i början av september debuterade hon 135 med en felfri runda. Efter det har hon haft uppehåll från tävling och endast jobbat på hemma. En fantastisk individ att arbeta med och nästa år kommer bli superspännande med henne i stallet! 

Charley har detta året gått ett par stycken 140 med fina resultat, bland annat jättefina 0-rundor i Fjälkestad och Henriksdal. Han är en kämpe som ställer upp till 100 och jag är otroligt glad över att ha honom i stallet! Han är till salu men tills han blir såld fortsätter vi jobba på och tävla.

Benji, eller ”Benny” som han kallas i vardagsspråk, innehar årets stjärna! Han startade med att åka hemifrån för första gången i januari. Tävlingsdebuterade gjorde han i maj, med en felfri runda i 90 cm. Därefter fortsatte han med att debutera 100, 110 och 115 cm felfritt. I augusti gick han 120 cm med ett nedslag, och därefter gjorde han sitt första meeting med 0 + 4 + 0. Han är så otroligt hinderklok och det ska bli verkligt spännande att följa honom under 6-års säsongen nästa år då han ska göra sina första 130!

Filip har detta året blivit en svårklasshäst! Vann sin debut i Prix StGeorge och har därefter fått flertalet vinster i PSG, kvalade som en av 8 hästar in till finalen i Future Stars, gjorde sitt första meeting och debuterade Intermediaire I. Dessutom avslutade han året med att vinna DM. Puh! Nästa år satsar vi på att göra oss stabila i Int I, med en eventuell debut i Int IB.

Chill’in avslutade året starkt med en vinst i MB4 och ett silver på DM. Innan dess debuterade han både MA och PSG på fina sätt. Med lite mer styrka så kommer han bli en fantastisk läromästare i MA/PSG.

Chille och Filip.

Sist och dessutom minst...

Dessutom har vi ett nytillskott i kollektionen! Vårt ena föl Kent fick en trolig spark på bakdelen med misstänkt muskelbristning som följd. För att undvika att han skulle springa för mycket tills det läkt tog vi bort honom från flocken och införskaffade en kompis. Direkt från Öland raka vägen till Yngsjö; välkommen X:et! 99 cm ren kärlek (åtminstone från mitt håll…).

Det var allt för denna gång, hoppas ni alla haft en fantastisk jul och vi på Nytofta önskar er ett gott nytt 2022!