Föl e Kentucky van’t Ruytershof

Äntligen är Cellas efterlängtade föl här! En långbent och vacker hingst e Kentucky van’t Ruytershof – Oramé, född den 17/4. 

Denna vackra kille valde att göra entré på det mest dramatiska sätt då han låg helt fel. Det krävdes ett massivt arbete för att få ut honom levandes och vi är så tacksamma för Carina och Peter på Stall Fjälkinge för att ni lyckades rädda honom till världen. Både han och Cella mår bra!

Stamtavla

Kentucky van’t Ruytershof (For Pleasure – Diamant de Semilly) tävlar svår hoppning tillsammans med Denis Lynch. Modern Diamanthina van’t Ruytershof är helsyster med Emerald van’t Reutershof som tävlats framgångsrikt av Harrie Smolders.

Celderika V.L (Oramé – French Buffet xx) har tillsammans med Lotta tävlat t.o.m. 140 hoppning. Tyvärr fick hon en gaffelbandsskada våren 2020 som gjorde att hon skulle få vila cirka ett år. Eftersom hon är en individ med ett fantastiskt psyke var det inget svårt val för oss att betäcka henne. Om fölet ens får hälften av hennes psyke kommer det bli en supertrevlig individ!

Och snart dags för två till!

Snart är det dessutom dags för våra två andra ston att föla. Först ut av dem är Fannie Flagg e Flash Dancer I.M – Feinbrand – PikBube. Fannie är faktiskt vår egna uppfödning och har själv gått svår klass dressyr tillsammans med Mollis. Hon är dräktig med Suarez och beräknas föla den 1/5. 

Rowena (42) e Rosewelt – Dardel – Brabant, startad MB dressyr tillsammans med Lotta och även hon vår egna uppfödning. Däremot sålde vi henne till Ulrika Frankenius som 4-åring och hon har sedan dess varit i träning bl.a. hos oss. Att vi nu får ta ett föl efter denna vackra, rörliga häst är en fantastisk bonus. Rowena är dräktig med Van Vivaldi och är beräknad till den 4/5. Självklart har vi lite ångest med tanke på Cellas fölning, men vi hoppas att både Fannies och Rowies kommer gå bra. Peppar peppar!

Fannie och Rowena på bete sommaren -20. Snart med varsitt föl om allt går vägen.