Föl e Sezuan & Van Vivaldi

Nu har de sista två fölen äntligen kommit! Natten den 15 maj bestämde sig både Rowena och Fannie för att föla med cirka en timmes mellanrum. Eftersom Mollis inte var hemma fick vi snabbt kalla ut förstärkning för att Lotta skulle slippa vara helt ensam. Tack Jenny för att du så snabbt kunde komma ut och agera barnmorska tillsammans med Lotta!

Två hingstar blev resultatet vilket alltså innebär att vi detta året har triss i hingstar! 

San Zeno

San Zeno heter denna vackra kille som går under smeknamnet ”Sven”. Han e Suarez – Flash dancer, och här kan vi verkligen tala om prestationshästar i stammen och svårklasshästar i flera led. 

Suarez är e Sezuan – Desperados. Sezuan har bl.a. vunnit unghäst VM 3 år i rad och matchas nu mot GP tillsammans med Patrik Kittel. Desperados har gått flertalet EM, VM och OS med Kristina Sprehe.

Fannie Flagg är e Flash Dancer – Feinbrand. Flash Dancer går svår dressyr i USA, Fannies moder Finessa Grande gick svår dressyr och även Fannie har gått svår dressyr. Som ni säkert förstår är det alltså höga förhoppningar på denna lilla killen!

Van Valeur

Denna långbenta killen har fått namnet Van Valeur, ”Valter”, e Van Vivaldi – Rosewelt.

Van Vivaldi går för närvarande svår dressyr med Tinne Vilhelmson, Rosewelt (Rotspon – Lauries Crusador xx) gick OS i Rio 2016 med Allison Brock.

Modern Rowena (42) har placeringar i msv B dressyr tillsammans med Lotta. Tyvärr hade Rowena lite för mycket nerv och humör vilket gjorde det svårt att träna in de svårare rörelserna, men vi hoppas att Van Vivaldi kan hjälpa till att dämpa det lite. Rowena har flertalet syskon från samma möderne som gått t.o.m. svår klass så även här drömmer vi såklart om en liten stjärna!

Valter är redan nu väldigt social och missar ogärna ett tillfälle att mysa! Och vilka är vi att tecka nej till lite fölgos?

Kavill

Dessutom har vi ju Kavill, ”Kentan” e Kentucky van’t Ruytershof – Oramé. Nu en månad gammal. Social, kaxig och precis lika snygg som på bilderna! Mer information om honom och hans stam hittar ni i föregående inlägg.

Föl

Nu är vaknätterna över för detta år och det är dags att börja sova gott om nätterna igen! Cella kommer betäckas om med hingsten Tenor du Gue. Troligen kommer även Fannie betäckas om, hingstvalet är dock lite oklart ännu. Spännande oavsett och mycket att se fram emot nästa år!