Magic Park & Glasgow

Som ni säkert vet vid detta laget har våra tre föl för i år kommit, e Kentucky van’t Reutershof, Sezuan och Van Vivaldi. Tre föl vi är otroligt nöjda med. Det ska bli mycket spännande att se hur de utvecklas framöver.

Detta året var vår plan att betäcka om Celderika (Oramé – French Buffet xx) med Tenor du Gue och Fannie Flagg (Flash Dancer – Feinbrand) med Rockabye S. Vad vi förstått har detta året tyvärr varit ett svårt år att få dräktigt. En del pratar om att stonas cykler inte kommit igång ordentligt på grund av de många olika snabba väderomslag vi haft. Oavsett vilken orsak är det väldigt tråkigt, men vi fortsätter en runda till och hoppas på det bästa.

San Zeno "Sven" och Kavill "Kent" på betet.

Nya hingstval - Magic Park och Glasgow

Celderika provade vi betäcka två gånger med Tenor du Gue utan att få dräktigt. Nu har vi istället bytt hingst och seminerat med Magic Park. Vi har både ridit och sett flera avkommor efter Magic Park som vi gillar väldigt mycket. Han verkar inte heller ha gett några gigantiska hästar vilket passar oss bra, då Cella är cirka 180 cm i mankhöjd och Kent redan nu är väldigt stor.

Fannie tog sig till en början men resorberade till 30 dygn. Då Rockabye tyvärr inte fick hoppa på bock på grund av en lättare skada valde vi sonika att byta hingst även på henne. Hon är nu seminerad med Glasgow. En fin hingst med mycket kvalitéer som vi förhoppningsvis kommer se en del av i framtiden. 

Vår kompis som har sitt sto  hos oss på lösdrift har fått sitt sto dräktigt med Contant Q. Oavsett blir det (peppar peppar att allt går vägen!!) alltså minst ett föl nästa år. Det hade ju såklart varit väldigt roligt om även våra ville ta sig! Peppar peppar ta i trä för tre föl även nästa år!

Kent! Som kommer få en helt underbar chokladbrun färg när all fölpäls är borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *